maanantai 16. marraskuuta 2015

Suklainen vadelmatäytekakku

Pohja:

5 kananmunaa
2 1/2 dl vehnäjauhoja  (+2 rkl kaakaojauhetta)
2 tl leivinjauhetta
2 dl sokeria

Sekoita kuivat aineet keskenään hyvin. Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi kovaksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet joukkoon ja sekoita varoen. Paista 175 asteessa uunissa noin 30-45 minuuttia, kunnes pohja on täysin kypsä. Voit testata kypsyyden pistämällä hammastikun pohjaan, jos se tulee ylös täysin puhtaana, kakku on valmis, jos taas taikinaa tarttuu siihen, paista vielä hetki.

Täyte 1 + kuorrute:
5 dl vadelmia, keitettyinä ja sokeroituina ja jäähdytettynä
5 dl kermaa
300 g smetanaa

(+2 rkl hilloa koristeeksi)

Vatkaa kerma kuohkeaksi vaahdoksi ja lisää smetana samalla vatkaten. Sen jälkeen lisää vadelmahillo rauhallisesti sekoitellen. Laita jääkaappiin .

Täyte 2:
100 g tummaa suklaata
400 g smetanaa
maun mukaan pari rkl sokeria

Sulata suklaa ja anna jäähtyä hyvin. Vatkaa smetana, ja sekoita siihen suklaa ja sokeri. Laita jääkaappiin.


Kun kakkupohja on täysin jäähtynyt, ota se irti vuoasta ja leikkaa kolmeen osaan.
Laita alin pohja lautaselle ja kostuta vaniljasokerilla maustetulla maidolla tai esimerkiksi vadelmamehulla. Laita vadelmatäytteestä noin puolet tähän väliin.
Laita seuraava kakkupohja täytteen päälle. Kostuta kuten edellinenkin. Laita nyt suklaatäyte kokonaan tähän väliin. (Jos haluat enemmän suklaista makua, voit laittaa lisäksi suklaarouhetta tähän väliin.)
Laita viimeinen kakkupohja tähän. Kostuta sitäkin. Nyt kuorruta koko kakku jäljelle jääneellä vadelmatäytteellä. Koristele vaikka vadelmahillolla ja sokerihelmillä ja nauti!

              





















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti