tiistai 22. syyskuuta 2015

Kesäisen raikas persikkakakku

Tämä simppeli kakku on ihanan raikas syötävä loppukesän helteinä. Alkuperäisen ohjeen löysin täältä . 
Pohja:
125g voita
50g valkosuklaata
150g kaurakeksejä


Täyte:
200g tuorejuustoa
300g smetanaa
100g jogurttia
2dl sokeria
100g valkosuklaata
tikka vettä
2rkl liivatejauhetta
3 isoa ja tuoretta persikkaa


Valmista pohja. Murskaa keksit muruksi. Sulta voi ja suklaa (erikseen) ja sekoita keksimuruihin. Sekoita taikinaksi. Painele leivinpaperoidun irtopohjavuoan päälle ja laita jääkaappiin.
Täytettä varten, laita liivatejauhe tilkkaan kylmää vettä, ja anna turvota vähintään 5 minuuttia. Viipaloi persikat. Sekoita tuorejuusto, smetana, jogurtti ja sokeri keskenään, ja rouhi suklaa joukkoon. Kuumenna liivateseosta kattilassa sen verran että liivate sulaa veteen. Kaada sitten ohuena nauhana täytteen joukkoon. 

 Laita noin kolmasosa täytteestä pohjan päälle. Asettele kolmasosa persikoista sen päälle. Toista tämä vaihe vielä kaksi kertaa. Viimeisellä kerralla jätä persikat lisäämättä, niin että tässä vaiheessa sinulla on jäljellä vielä yksi persikka mutta ei tuorejuustoseosta. 

Laita kakku hyytymään noin 5 tunniksi. Vähän ennen tarjoilua asettele päälle vimeiset persikanviipaleet ja purista päälle sitruunamehua, etteivät persikat tummu.
ENJOY!!!!!:)))


1 kommentti:

  1. Taidat olla melkoisen innostunut leipoja ja ruuanlaittaja. Hyvännäköisiä ja varmasti maukkaita tuotoksia.Onneksi olkoon ja kiitos, kun olet koonnut niitä blogiisi.

    VastaaPoista